Bionik Digital – Агенция за дигитален маркетинг

Запознай се с: Миленка – плетеница от креативност, вдъхновение, усмивки.. и щипка морска сол

  • Home / Новини / Запознай се с:…

Запознай се с: Миленка – плетеница от креативност, вдъхновение, усмивки.. и щипка морска сол

Днес ще те запознаем с Милена – родена и израснала във Варна, градът на гларусите, вятъра и морския бриз.

Миленка се потапя в света на изкуството още от малка, когато започва да пее в хор. След време се научава да свири на пиано, което още повече засилва любовта ѝ към музиката и ритъма. Малко по-късно, Миленка открива своята страст към street dance танците, а след това и към народните танци.

В училище, когато за пръв път фотоапарат попада в ръцете ѝ, тя открива интереса си и към фотографията. Започва да снима с приятели, но по-късно решава да се запише на уроци, където се научава как да работи със светлината, цветовете, композицията и Photoshop. Това я вдъхновява да иска да научи повече за графичния дизайн и да запише курсове в SoftUni още преди да завърши училище.

Завършва Варненския Свободен Университет със специалност „Графичен дизайн“, като по време на бакалавъра, ходи на уроци по рисуване. Участва в университетски изложби, както и в проект за декоративно оформление на кът за отдих в гр. Варна на тема „Варненски работи“. 

По-голямата част от обучението ѝ в университета се провежда онлайн, което ѝ позволява да запълни свободното си време с нещо ново и напълно непознато, а именно – плетенето. Вдъхновена от уменията на близките си, Миленка открива, че плетенето носи в себе си уникално съчетание от креативност и релаксация, и решава сама да се научи да плете с помощта на уроци в YouTube. Малко след това създава „Плетенка“ – нейния личен проект за плетени аксесоари – шапки, шалове, зайчета и… капибари. 

Преди да завърши университет, Миленка се занимава с freelance, където за пръв път комуникира директно с клиенти и създава лога и корпоративна идентичност за тях. След това започва първата си работа като графичен дизайнер, където се сблъсква с нови предизвикателства и придобива умения в печатната реклама.

В търсене на „своето място“, Миленка попада на обява от Bionik Digital и от пръв поглед се влюбва в свободния дух, организираността и приятелското отношение, което среща още от първия досег с екипа. Останалото е история. 😉 

Write a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *