Bionik Digital – Агенция за дигитален маркетинг

  • Home / Новини / Инстаграм въвежда реклами,…
Инстаграм реклама

Инстаграм въвежда реклами, които блокират скрола

Instagram, една от най-любимите платформи на потребителите, тества нови видеореклами, които няма да могат да бъдат прескачани. 

Ето какво представлява новият рекламен формат. Докато скролваш из публикациите се включва таймер в долната част на екрана, който блокира възможността за прескачане на рекламата, докато тя не изтече. Или казано по друг начин – завързан си за Instagram Ads за известно време, ако искаш да продължиш да разглеждаш съдържание в платформата. Колкото и да ти звучи дразнещо, рекламата ще трябва да бъде изгледана напълно, преди да можеш отново да скролваш фийда. 

Този ъпдейт със сигурност не би се харесал и на феновете на Instagram.  От друга страна, за бизнесите това ще е нова възможност да промотират своите продукти и услуги, като си гарантират, че рекламите им ще бъдат изгледани от начало до край.

Тук спокойно може да се направи съпоставка с YouTube и техните  видео реклами. Безплатната версия на най-голямата видео платформа предразполага потребителите да използват рекламни блокъри, заради принудителните рекламни паузи. Те са по-често възприемани като нежелани и натрапчиви, отколкото като интересни. 

За момента т.нар. unskippable video ads са все още на ниво тестване. През последната седмица много потребители докладват, че са ги видели в своя акаунт. Промяната не е видима глобално и не е сигурно дали все пак Instagram ще реши да тръгне категорично в тази посока.

Очаквай от Bionik News следващата интересна новост от света на дигиталния маркетинг скоро.

Стартирай и ти своята инстаграм реклама

Write a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *