Bionik Digital – Агенция за дигитален маркетинг

Google Search реклама

Защо да рекламирам в Google Search?

Замислял ли си се по-колко търсения правиш на ден в Google?
От прогнозата за времето, до съвети за здраве и покупка на нов апартамент - отговорът на всеки наш въпрос преминава през търсачката. 

В Google Search ще достигнеш точно до тези клиенти, които търсят информация за твоя продукт или услуга и то в самия момент на търсенето. Това е златен канал за генериране на продажби и нови запитвания към твоя бизнес.

 

Какво представлява рекламата в Google Search

Рекламата в Google Search се появява в търсачката. Изглежда като останалите резултати от търсенето и стои над всички други. Маркирана е с малко, почти незабележимо етикетче “реклама”.

В Google рекламираме по ключови думи. Например да си представим, че предлагаме доставка на цветя в Пловдив като услуга. Бихме искали рекламата ни да се появява всеки път, когато някой от Пловдив напише “доставка на цветя” в Google. Така ние ще можем да сме пред конкуренцията в състезанието за клиенти.

За кои бизнеси е подходяща рекламата в Google Search?

Както за малки, така и за големи бизнеси в различни сфери. Особено подходящо е за постигане на директни резултати - генериране на продажби, запитвания, телефонни обаждания. 

Силно препоръчителна е и за нови фирми, чиито уебсайтове все още не са добре класирани в органичните търсения в Google. Search рекламата дава възможност рекламата да излезе над конкурентите ти още в самото начало.

Основни рекламни формати и опции за таргетиране в Google Search

Текстова реклама, която се появява в Google търсачката над останалите резултати.

Състои се основно от заглавие, описание и линк. Излиза при търсене на конкретно избрани думи и фрази. 

Google Search Реклама
Google Search Реклама

Любопитно: Можете да рекламирате на ключови думи включващи името на ваши конкуренти.

 

Опции за таргетиране

Локация

Можеш да избереш в коя локация да се показва рекламата ти – държава, определени градове или дори само един конкретен квартал.

Години и пол

Можеш да избереш демографските данни на твоя перфектен клиент. Или например да показваш различни реклами спрямо пола на клиента.

Интереси

Например ако имаш магазин за телефони, можеш да избереш рекламата ти да се появява на хора, които имат изявен интерес към технологии.

In-market аудитории

С това таргетиране избираш хора, които правят проучване за покупка на даден продукт/услуга в този момент /например точно това, което предлагаш ти/.

Какво включва услугата?

 

Каква е цената за Google Search реклама?

В Google плащаш само когато потребителят кликне на рекламата ти.

Другото сериозно предимство е, че можеш да зададеш лимит на изразходвания бюджет и да го увеличаваш или намаляш в реално време. Така имаш пълен контрол над изразходваните средства. 

Няма лимит на дневния минимален бюджет за рекламиране в Google Ads. Все пак трябва да се има предвид, че цената за клик зависи от дадената ниша, в която се състезава компанията ти и конкуренцията в нея. Тя може да бъде 0,10лв., но често достига до 1,50лв., а в някои по-конкурентни сфери до и над 10лв. за 1 клик.  

Това, което има значение е, каква е възвръщаемостта на инвестицията в реклама.

Още дигитални услуги

Facebook Marketing

Instagram Marketing

Реклама в
Google Display

Email
Marketing