Bionik Digital – Агенция за дигитален маркетинг

LinkedIn реклама

Защо да рекламирам в LinkedIn?

Ако бизнесът ти е B2B - това е твоето място. Най-голямата професионална социална мрежа предлага огромно портфолио от служители и мениджъри. Това е най-достоверното място, в което можеш да проследиш реалните длъжности заемани от хората, нивото им в дадена фирма и тяхната професионална биография. 

Чрез полезно съдържание можеш успешно да позиционираш фирмата си като ценен партньор в бизнеса.

 

Какво представлява рекламата във LindekIn?

Има няколко варианта за позициониране и рекламиране в LinkedIn

Това, което е най-важно да знаеш, че освен стандартните опции за таргетиране, можеш да избереш целиш хора спрямо тяхната длъжност или сфера на дейност.

Първият и основополагащ за платформата е профилът. За разлика от facebook, не е нужно да имаш бизнес страница, за да рекламираш. Това е особено полезно за консултанти и лидери на мнение, които са лицата на своя бизнес. 

Един от най-силните козове на LinkedIn е опцията за директен мейл. Рекламно съобщение, което попада право в пощенската кутия на потребителя. Изключително успешен формат с голям процент на ангажираност на таргет аудиторията.

За кои бизнеси е подходяща рекламата в LinkedIn?

Ако твоят бизнес е B2B насочен задължително трябва да бъде представен в LinkedIn.

Основни рекламни формати и опции за таргетиране в LinkedIn

Спонсорирано съдържание

Банерни рекламни /снимка или видео/, които се показват във фийда на потребителите и са много подобни на тези във Facebook. С тях можеш да заведем да заведем хората до сайта на компанията ти или да генерираме гледания на видео.

Друга опция е създаване на реклама за генериране на лийдове /потенциални клиенти/. Тя води към специален LinkedIn формуляр, където човекът оставя своето име и контакти. Има опция в замяна да му дадете и някакъв ресурс за сваляне – е-книга, брошура или нещо друго.

Текстови реклами

Тази реклама се показва само на десктоп. Съдържа само текст и се показва над съдържанието на начална страница или в дясната колона на сайта.

Спонсорирани съобщения в пощенската кутия

Получават се директно в пощенската кутия на потребителя и са почти неразличими от останалите съобщения.

Това води до висок процент отворени и прочетени рекламни съобщения.

 

Опции за таргетиране

Какво включва услугата?

 

Каква е цената за LinkedIn реклама?

Цените за реклама тук са сравнително високи в сравнение с останалите мрежи. Средната цена за клик може да бъде 1€ и нагоре. За някои от видовете реклами минималният дневен бюджет е 5€ на ден. 

LinkedIn обаче предлага таргетиране, което няма аналог в други мрежи. В комбинация с опцията за съобщения, които се появяват директно в пощенската кутия на потребителя и правилната стратегия може да се окаже златна ниша за твоя бранд.

Още дигитални услуги

Реклама в
Google Search

Instagram Marketing

Реклама в
Google Display

Email
Marketing