Bionik Digital – Агенция за дигитален маркетинг

Facebook реклама

Защо да рекламирам във facebook?

Рекламата във Facebook няма нищо общо с това да натиснеш Boost бутона. P.S знаем, че си го правил.

Всъщност опциите за таргетиране и настройките на кампании, които предлага най-голямата социална мрежа в света са толкова много, че може да ти се завърти свят. И именно това е най-хубавото. Благодарение на тях можем да достигнем точно твоята аудитория. 

Комбинацията от правилната комуникационна стратегия, спираща погледа визия и грабващ текст са суперсила.

 

Какво представлява рекламата във facebook?

Колко пъти ти се е случвало да говориш с приятел или бизнес партньор за даден продукт и след това да видиш публикация свързана с него или друга разновидност в същия сегмент? Знаем, не се случва само при теб. Рекламата във Facebook е симбиозата между завладяващата визия и правилното послание, което спира твоя “scroll”.

За кои бизнеси е подходяща рекламата във facebook?

Рекламата във Facebook е подходяща основно за B2C бизнеси, които да съкратят “разстоянието” между бранда и потребителите.

Основни рекламни формати и опции за таргетиране във facebook

Банер

Представлява ангажираща визия, която привлича вниманието на потребителя, докато си scroll-ва, за да го насочи към посещаване на уебсайта на бранда.

Карусел

Банер реклама от до 10 последователни карти с подходящия Call-to-Action /бутон, насочващ към конкретно действие/ в комбинация със статична визия или видео. Всяка карта може да е с отделен линк (дестинация), където да водим потребителите. Може да се използва за:

  • представянето на широка гама от продукти/ услуги напр. при онлайн магазин
  • по-детайлно представяне на различни конкурентни предимства на един продукт напр. различни екстри на модел кола

 

Видео

Aнгажиращо видео, което служи за достигане на повече потребители и проследяване на интереса към продукта/услугата на база watch time и генериране на подходящата аудитория в последствие. Подходящо е за представяне на нова услуга или показване на behind-the-scenes кадри към потребителите за подсилване на разпознаваемостта на бранда. 

Колекция

Персонализирано показване на каталог от продукти в една продуктова категория или последните гледани продукти за всеки потребител.

Story

Завладяваща визия с послание и Call-to-action в самата визия. Таргетира само mobile потребители. Предимството й е, че заема цялото пространство на дисплея и така може да се представи продукт по ангажиращ начин или с динамично и грабващо окото кратко видео. Появява се основно, докато разглеждате story feed-a си в Messenger и Facebook, както и Instagram. Целта на story-то е да изглежда автентично и оригинално за целевата аудитория. Към него се добавя така нареченият “Swipe Up” бутон, с който потребителите “плъзват нагоре” и Facebook ги насочва към целевата страница, която желаем.

 

Опции за таргетиране

Какво включва услугата?

 

Каква е цената за facebook реклама?

Във Facebook плащаш на база 1000 импресии. Така нареченият CPM - Cost per 1000 impressions. Следователно плащаш, когато група от потребители видят 1000 пъти рекламата ти. Цената на CPM може да варира спрямо много фактори - промоционален период, празничен период, конкретно събитие, което е повлияло на рекламодателите и т.н. Цената на CPM може да варира спрямо деня, месеца, локацията и т.н. Като това са само част от променливите. Най-правилният отговор тук е “зависи”.  Ако трябва да осредним CPM-а той може да варира от цена 1.00 - 1.5€ за 1000 импресии, както и да надвиши този интервал в силно конкурентни рекламни периоди. 

Още дигитални услуги

Реклама в
Google Search

Instagram Marketing

Реклама в
Google Display

Email
Marketing