Bionik Digital – Агенция за дигитален маркетинг

Google Display реклама

Защо да рекламирам в Google Display?

 • Google Display е навсякъде

Това са почти всички рекламни банери, които виждаш в различни информационни сайтове, блогове, форуми, приложения и на последно място - в YouTube. Всички места, които и твоята аудитория обича и посещава редовно.

 

 • Google знае повече за теб дори от майка ти

  Нека не се лъжем. Google знае много за нас. Прекалено много.
  Той много добре знае какво търсим всеки ден, какви са интересите ни, по колко време прекарваме в сайтове на различна тематика. И прилежно съхранява тази информация. А ние можем да я използваме, за да показваме със супер прецизност реклама на правилните хора.

 • Контрол /freak/

  С Google Ads имаш опции за контрол над всеки един аспект от кампанията. Интеграцията с Google Analytics дава възможност за вземане на правилните решения къде да показваш рекламите си, кои точно ти носят клиенти, къде можеш да увеличиш или намалиш бюджета.
 

Какво представлява рекламата в Google Display?

Статични или анимирани банери, които се показват на рекламни площадки най-често в новинарски и информационни сайтове и приложения за телефони.

Чрез тях можеш да:

 

 • Популяризираш бранда си
 • Привлечеш вниманието към нов продукт или услуга
 • Да увеличиш продажбите на компанията или получените нови запитвания
 • Да “преследваш” с банерна реклама хората, които вече са били на сайта ти

За кои бизнеси е подходяща рекламата в Google Display?

Подходящ рекламен канал както за B2C, така и за B2B. Възможностите на дисплейната мрежа са необятни заради голямата мрежа от сайтове на всякакви тематики, с които разполага Google - от онези форуми за майки, до специализирани сайтове за строителство и блогове за технологии.

 

Най-голямата сила на дисплейната реклама е в ремаркетинга. Те. когато човек вече е посетил сайта ти и искаш да задържиш вниманието му към бранда в следващите седмици. Тук се забелязва най-голяма ефективност на рекламите и най-добра възвръщаемост на инвестицията в този канал. 

Особено подходяща е и в първата фаза на достигане на аудиторията, когато търсим по-широка /студена/ публика.

Опции за позициониране на рекламата в
Google Display

Рекламни площадки на Google Display има в някои от най-големите новинарски и информационни сайтова, блогове и форуми в България и страните от целия свят. Част от инвентара са и YouTube и Gmail.

Опциите за позициониране са едно от основните предимства на дисплейната мрежа на Google. Можем да изберем рекламата ни да се показва не само на определени хора, но и в определени сайтове. Така тя естествено се вписва в средата на визуализиране.

Ето някои от опциите:

 

Опции за таргетиране

Локация

Можеш да избереш в коя локация да се показва рекламата ти – държава, определени градове или дори само един конкретен квартал.

Години и пол

Можеш да избереш демографските данни на твоя перфектен клиент. Или например да показваш различни реклами спрямо пола на клиента.

Подобни аудитории

Хора близки като характеристики до най-важната ти аудитория – напр. на тези направили покупка. Достигаме ги благодарение на изкуствен интелект.

Интереси

Например ако имаш магазин за телефони, можеш да избереш рекламата ти да се появява на хора, които имат изявен интерес към технологии.

In-market аудитории

С това таргетиране избираш хора, които правят проучване за покупка на даден продукт/услуга в този момент /например точно това, което предлагаш ти/.

Какво включва услугата?

 

Каква е цената за Google Display реклама?

Тук също какво при рекламите в Google Search, дневният бюджет се определя изцяло от теб. Той може да е толкова малък или голям, колкото искаш и да го променяш динамично.

Цената в Google Display се определя на базата на аукцион. Трудно може да бъде даден ориентир, защото всичко зависи от нишата и позиционирането, което гоним.

 

Има 3 типа на закупуване:

 • CPC – цена за клик
 • CPM – цена за достигане на 1000 импресии /показвания/
 • CPA – цена за придобиване /извършена продажба или ново запитване/

Още дигитални услуги

Реклама в
Google Search

Facebook Marketing

Instagram Marketing

Email
Marketing