Bionik Digital – Агенция за дигитален маркетинг

Instagram тества изцяло нов фийд за началната страница

  • Home / Новини за Дигитален Маркетинг / Instagram тества изцяло…

Instagram тества изцяло нов фийд за началната страница 

В последните няколко години се вижда как Instagram все повече и повече изостава спрямо техния основен конкурент – TikTok.

Според Адам Мосери, Instagram, основната цел на приложението е да подобри цялостното преживяване на mobile-first потребителите.

Какви са новите промени във фийда на Instagram?

По-големи видеа и снимки запълват целия екран в основния фийд

Новият по-голям вертикален размер на видеата и снимките в платформата ще бъде в съотношение 9:16 и практически ще запълни цялата площ на екрана на телефона. От Instagram казват, че това ще помогне на хората да се “потопят” в съдържанието. Като че ли TikTok имаха такъв фийд? 

Досега Reels секцията беше копие на TikTok. Тук обаче, вече говорим за същата визия, но при основния фийд на платформата, който се зарежда още с отварянето на приложението. 

Това е и сред значителните предимства на TikTok спрямо Instagram – още с влизането в приложението потребителят е ангажиран с порция съдържание под формата на видео. 

Източник: @mosseri

Препоръчано съдържание на начална страница

Instagram планират да увеличи значително препоръчаното съдържание от профили, които потребителят не следва. По този начин ще тестват алгоритъм, който увеличава достигането на съдържанието до повече хора. Мосери казва, че целта е да покажат „неща, които смятаме, че може да обичате, но може би все още не сте чували“. Отново случайна прилика с Reels и TikTok? Оставяме ти да прецениш.

Ако ти е любопитно, какво още обяви Адам Мосери, виж във видеото тук:

Последвай ни в instagram @bionikdigital за още интересни новини и теми, свързани с дигиталното пространство, маркетинг и реклама. 

Всеки успех започва с едно единствено нещо – първата стъпка. Направи я сега.​