Bionik Digital – Агенция за дигитален маркетинг

Facebook разкрива най-добрите практики при рекламиране през 2023

  • Home / Новини за Дигитален Маркетинг / Facebook разкрива най-добрите…

Facebook разкрива най-добрите практики за реклама през 2023

Ако си пускал реклами във Facebook Ads знаеш, че платформата се променя /прекалено/ често. За щастие се случва и от Мета да разкриват някои от добрите практики за рекламодатели, подкрепени от реални данни на Facebook. 

През декември 2022 Facebook анонсира списък с важни препоръки, които ще помогнат на рекламиращите да увеличат приходите от инвестиция в реклама, т.нар. ROI. Ето ги и най-важните точки:

  • Стремете се потребителите да виждат рекламата ви 1-2 пъти седмично.
  • Показвайте логото на компанията в криейтивите /дизайна на банерите или видеата/. Това може да доведе до увеличение на ROI /възвръщаемост на инвестицията/ от 5 пъти. Ако говорим за видео е добре логото да се появи през първите 1-2 секунди на рекламата. 
  • Създавайте реклами оптимизирани за мобилно устройство – вертикални или квадратни изображения и видеа. Това може да донесе 1.9 пъти повече ROI
  • Подчертайте НОВОТО в офертите, за да привлечете повече внимание. 
  • Изполвайте звука като подобрение на видео рекламата, НО имайте предвид и че голяма част от потребителите гледат видеата без звук. Тя трябва да е разбираем с или без аудио. 

Рекламите за социални мрежи, които ние от Bionik създаваме и управляваме за клиентите ни са винаги съобразени с последните тенденции и промени в алгоритмите. Ако искаш да подобриш представянето на твоя бранд онлайн можеш да се свържеш с нас, за да обсъдим необходимите стъпки.

Всеки успех започва с едно единствено нещо – първата стъпка. Направи я сега.​