Bionik Digital – Агенция за дигитален маркетинг

Google Ads пуска нови опции за рекламиране

  • Home / Новини за Дигитален Маркетинг / Google Ads пуска…

Google Ads пуска нови опции за рекламиране

Екипът на Google Ads подгрява рекламодателите с първи поглед към някои от новите функции, които ще бъдат представени на Google Marketing Live на 24 май.

Изглежда, че от Google Ads не са си губили времето през първите няколко месеца на 2022. Много скоро предстои да бъдат представени за първи път няколко чисто нови функции и подобрения в платформата.

Подобрения в Responsive Display Ads /Адаптивните дисплейни реклами/

Това е един от форматите, който Google налагат все по-упорито през последните години. Всеки дизайнер в маркетинг агенция, познава болката да адаптира дизайна за кампания във всички възможни формати. А те са над 20 и варират от квадратни и почти квадратни, до много тесни хоризонтални или вертикални варианти. Дори и да избереш най-често ползваните, пак ще са около 10.

Responsive рекламата решава проблема, като автоматично оразмерява банерите. За целта използва предварително подадени от нас изображения, лога и текстове. Това значително подобрява процеса по създаване на дисплейна реклама в Google Ads.

Какво е новото?

Нови дизайни за мобилни устройства

Google Ads пуската чисто нови Mobile first шаблони за адаптивните дисплейни реклами за твоите статични или видео криейтиви. Те ще бъдат способни да генерират автоматично видео от статични визии. Това ще позволи достъпът до инвентара с реклами за мобилни устройства на цял екран.

Снимка: Think With Google, May 2022.

Machine learning – алгоритми за машинно самообучение

Целият процес по автоматично генериране на реклами в различни формати и за различни устройства е значително ускорен благодарение на подобрения в machine learning.

От Google Ads казват, че чрез техните подобрени алгоритми за машинно самообучение процесът по създаване на ангажиращи дисплейни реклами е по-бърз от всякога. След като се качат няколко варианта на подходящи изображения, видеа и текстове, системата автоматично създава и тества различните комбинации и избира най-грабващите, за да достави желаните резултати. Това е основната функция на адаптивните responsive реклами, която съществува отдавна, но според тестовете на Google рекламодателите вече ще виждат средно 2 пъти повече конверсии, в сравнение със статичните банери.

Всеки успех започва с едно единствено нещо – първата стъпка. Направи я сега.​

Умно изрязване на изображенията

Тази функция отново е базирана на machine learning. С нея използваните изображения ще се изрязват автоматично във формата на рекламното поле без да оставят досадните бели линии. И всичко това ще се случва напълно автоматично.

По този начин онлайн магазините ще могат да покажат продукта си по най-добрия начин, без да влагат допълнително време за ръчна обработка на снимки.

изрязване на снимки на продукти в Google Display Ads преди и след
Снимка: Think With Google, May 2022.