Bionik Digital – Агенция за дигитален маркетинг

Боби Борисов

Маркетинг Експерт

Здрасти. Аз съм Боби. Тук няма да прочетеш великите гуру характеристики.

Занимавам се с дигитален маркетинг от 2015-та година.

Несъзнателно маркетингът и рекламата винаги са ме вълнували. Но така и не го откривах, докато част от страстите ми – кецове и танцуване не ми го показаха нагледно. Как ли? С Албена, за която можеш да прочетеш тук, в продължение на години търсихме различни начини как да достигаме до хората онлайн с танцовата школа Rhythm Escape, която развивахме заедно. Така преоткрихме социалните мрежи, като инструмент, с който повече хора ни откриваха и постепенно залите и събитията ни започваха да се пълнят.

Бърза вметка – сигурно искаш да знаеш какво съм завършил? Възпитаник съм на УНСС. Завършил съм бакалавър “Политически науки с Английски език”, в частност “Политология”. Завършил съм също така семестриално и магистър в специалност “Маркетинг и рекламен мениджмънт”. Семестриално? Точно така, правилно четеш. В последствие започнах работа и пообиколих няколко дигитални агенции. Това ми помогна да видя, че лично за мен бизнес средата и образованието в тази сфера нямат допирни точки (по онова време).

“Боби, ами кецовете?”, ще попиташ. И с право – тук ще споделя един бранд, с който мога да асоциирам интереса си в началото на дигиталния ми път – Nike.
С огромно вълнение следях всичките им рекламни кампании, онлайн присъствието им, комуникацията им, продуктите и всичко останало, за което можеш да се сетиш.

Избягвах призванието си до последно, докато Албена не сподели с мен една лекция за дигитален маркетинг от Soft Uni и така започна моят път. 

Така по естествен начин Facebook и Instagram ме откриха. Това ми позволи да задълбая в платформите и в психологията на потребителите с тестове на различни рекламни кампании и подходи.

Стажът ми минава през няколко дигитални агенции в България. Това отвори кръгозора ми и ми показа, че не искам да съм “на работа” от 9 до 5, защото маркетингът не е “от 9 до 5” – той е идеи, подходи, процес, вдъхновение, креативност, данни, резултати, измеримост, анализи и още много, които не могат да се сложат в рамка. 

През годините съм работил за брандове в различни сфери – от B2B до B2C и B2B2C, през бързооборотни стоки (FMSG), онлайн магазини за дрехи и други, туристически компании, сервизи за гуми, козметични и естетични студиа, фотографски студиа, международни компании за автоматизация и енергиен мениджмънт, и други.

Така преди да се усетя от танцовата зала с Албена пренесохме взаимоотношенията си към бизнес средата и започнахме да работим по Bionik. Още преди да го има като финална идея, която впоследствие се зароди по натурален начин.  

А тук можеш да откриеш част от последните проекти, по които сме работили.